onsdag 29. juni 2011

Bilbukse

Ikke som i den gamle krøllfrie polyesterversjonen med regulerbar linning. Eller, det vil si, denne har jo strikk i livet, så det siste stemmer jo. Jeg gjorde et nytt forsøk på posebuksen fra Onion, som sist ble altfor stor. Denne gangen fulgte jeg i tillegg mønsteret og laget linningen i annet stoff. Den ble ganske kul syns jeg. 


Jeg laget løpegangen øverst litt bredere, slit at det ble plass til en 3cm strikk. Jeg liker det mye bedre i linningen enn de smale buksestrikkene.


Jeg benyttet også sjansen til å øve meg på å sy på skråbånd den skikkelige måten. Fungerer selvfølgelig veldig bra, som det meste annet man tar seg tid til å gjøre ordentlig. En snedig oransje kant inni buksa.


Nederst har jeg brukt FOE (fold over elastic), et slags strikk-skråbånd, i stedet for å sy løpegang. Så å si at jeg fulgte oppskriften helt er vel egentlig litt feil...

ehm, buksa ble sydd mens poden sov, og etter en prøvings viser det seg at denne også er for stor...passe til høsten håper jeg!

mandag 27. juni 2011

Shåshevær!

Pleide min lillebror å si. Og det håper vi jo at sommeren bringer masse av. Så poden har fått en ny shorts. Litt hawaii aktig. Strikk i livet gjør den enkelt å ta av og på.


Mønsteret er en avklippet, modifisert versjon av posebuksemønsteret fra Onion som jeg brukte i "noe-å-vokse-i-buksen". Stoffet har jeg kjøpt hos tante Mie en gang jeg var i Haugesund, og er bare 50-60 cm bredt. Nesten som en slags løper. Men det funker altså helt strålende til shorts. Om noe litt tynt.

søndag 26. juni 2011

For ett år siden...


Giftet vi oss. En fantastisk dag med masse hyggelig folk. Jeg har vist flere bilder fra dagen før. Idag er det bryllupskaken som får spotlighten. Den hadde mamma laget. Min flinke, snille mamma.


Kaken bestod av to bløtkaker og en sjokoladekake. Alle trukket med ekstra hvit marsipan fra Cacas. Tre etasjer blir det med tre fat i ulik høyde. Jeg syns trikset med å ha en sjokoladekake var genialt. For det er fler enn meg som ikke er så veldig begeistret for kremkaker. 



Så godt smakte det da...

En bit har ligget i fryseren til nå. Sånn at vi skal kunne mimre litt og spise opp siste rest av dagen nå, ett år etter. Jeg trodde det var en bit av bløtkaken som var spart, så lykken var stor da jeg åpnet sølvpapiret og så at det var en bit av sjokoladekaken som lå der. Mannen ler fortsatt av at det går an å vise sånn pur glede over en bit sjokoladekake.


Mannen og jeg tjuvstartet litt på feiringen med en bedre middag og en god vin igår. Og altså halvparten av bryllupskakebiten. Dagen idag har vi tilbrakt sammen alle tre. På tur til et idyllisk lite sted jeg skal fortelle mer om senere.

fredag 24. juni 2011

Skap!



Vi har, som jeg har skrevet om tidligere, bygget nye garderobeskap på soverommet. 2 meter sponplateluktende lykke. De er helt slette og hvite på utsiden. Fordi jeg ikke fikk noen av de andre frontene på IKEA til å passe hos oss, og fordi jeg så mitt snitt til noen kvadratmeter å være kreativ på!


Men nå har vegringen inntatt meg. Det blir liksom så synlig, og ctrl+Z fungerer så dårlig i virkeligheten.

Mine første tanker var wallstickers av en eller annen sort. De kan man jo også ta vekk.

Four Winter Trees Letters -Vinyl Wall Decal,Sticker,Nature DesignTwo Winter Trees -Vinyl Wall Decal,Sticker,Nature Design

Banksy Inspired - Balloon Girl -SMALL- Interior Wall Vinyl Decal, Graphic, Sticker, ArtBanksy Inspired - Maid In London - Interior Wall Vinyl Decal, Graphic, Sticker, Art





Men, så tenkte jeg at kanskje det gikk an å gjøre noe annet fint.
Denne fant jeg i evertnoteutklippene mine. De er tegnet på. Kult, men passer ikke så bra akkurat her.




Så, jakten fortsetter. Har du en god ide? Kanskje jeg finner noe på Pinterest?

onsdag 22. juni 2011

Advarsel! - innlegget kan føre til uendelig surfing


Igår oppdaget jeg et nytt sted. Et utrolig spennende og inspirerende sted, nesten som Alice i eventyrland. Pinterest heter det, og er en verden av oppslagstavler. Tusenvis av bilder og linker som drar deg inn i skjermen. 
Jeg har klart å få hodet ut og skrive dette, men dukker nok snart ned igjen. 

Her har jeg begynt å samle, http://pinterest.com/mamalaga/. Bli med da vel...


tirsdag 21. juni 2011

Uglesett


Jeg har lenge vegret meg for å kante med jersey eller ribb og tvillingnål. Så mye at jeg nesten kjøpte en coverlock i forrige uke. Men nå fikk det briste eller bære. Jeg er ganske fornøyd med resultatet. Det blir nok aldri heltprofft uten en coverlock, men det funker fint.
Har du noen gode tvillingnåltips?


De gule knappene er fra lykkedragen. Uglestoffet er fra samme sted. Det oransje stoffet er fra stoff og stil. Mønstrene er fra Ottobre; body fra 3/2010 og haremsbukse fra 1/2011.

Settet er sydd som en gave, jeg håper mottakeren blir fornøyd.

mandag 20. juni 2011

Bilsetebeskyttelse

Bena til poden har blitt så lange at han sparker borti seteryggen på bilen. I tillegg har han en tendens til å kaste opp innimellom. Det høres jo ut som to gode grunner til å snu ham, men foreløpig gjør vi ikke det. Hvis han er litt lik meg vil det uansett ikke hjelpe på oppkastet! Det løses heller med en setebeskyttelse...

Litt morsomme farger, forhåpentligvis ikke kvalmende...

Stoffet går helt ned til gulvet.

To lag, ett med bomullsstoff og ett med vanntett stoff. De er festet til hverandre med borrelås. 
På den måten kan vi ta av det ytterste og vaske det i maskinen når det blir skittent.

Stoffet er festet rundt nakkestøtten med en snor med snorstrammer.


søndag 19. juni 2011

Meitai og "bæresko"

Igår var vi i navnefest hos en liten skjønning. Foreldrene hadde ønsket ham en mamalaga meitai*. Det fikk han selvfølgelig, og med "bæresko" som bonusgave.



Meitaien er sydd av cordfløyel fra stoff og stil på den ene siden og giraffstoff kjøpt på etsy på den andre siden. Foret med fleece i ryggen og i stroppene ved hofter og skuldre. Skoene er sydd i samme cordfløyel, med såle av vanntett stoff, også kjøpt på etsy, foret med fleece og med giraffstoffet inni. En strammestrikk rundt ankel, og en øverst gjør at skoene sitter godt på.

En meitai bæresele består av et firkantet bærestykke og 4 seler som knyttes rundt livet og skuldrene til den som bærer. Man kan bære både på magen og på ryggen med denne. 

torsdag 16. juni 2011

Noe å vokse i...

Jeg kjøpte for en tid tilbake litt "melkedreng" stoff til å sy bukser til poden. Nå kom endelig ånden over meg og jeg fikk fart på symaskinen. Jeg brukte et mønster på en posebukse som mal, og gjorde noen justeringer. Av frykt for å sy en bukse som bare varer noen mnd tok jeg en større størrelse. Den ble selvfølgelig altfor stor, men han vokser jo inn i den får jeg håpe!


Ellers syns jeg det ble en fin bukse. Ribb i livet gjør den behagelig, og enkel å ta av og på. Strikk nederst på bena gjør at den kan brukes litt før den egentlig passer.


Jeg lærte forøvrig en ny måte å sy skrittsømmen på da jeg sydde denne. Bena legges inni hverandre, rette mot rette, og vips - mye enklere å sy den buede skrittsømmen.

onsdag 15. juni 2011

Pappas gamle skjorte

Mannen hadde en fin skjorte med håpløs passform. Den ble for en tid tilbake donert til stofflageret. Nå har den fått nytt liv, som krympet skjorte.


Jeg fant et skjortemønster og klippet ut ifra det. Jeg gjenbrukte kneppingen, ermene og kragen. Alle delene ble klippet ut av de tilsvarende delene på den opprinnelige skjorten. I tillegg spratt jeg opp det blå båndet som ble til overs på skjorten, for å kante den motsatte siden av kneppingen.

Det er greit å bli tatt bilde av, men morsommere å se på barnetv.

Må jeg snu meg også nå?!

 Brystlommen fikk også være med.

Passformen ble omtrent som den opprinnelig var på pappa. Men det fungerer bedre med litt vid og uformelig på barn enn på voksne. Tror jeg skal gjøre dette med flere skjorter som av ulike årsaker har havnet i restekassen.

tirsdag 14. juni 2011

Blogg for livet!

Norge trenger 30 000 blodgivere. I forbindelse med den internasjonale blodgiverdagen 14. juni inviterer Blodbanken i Oslo og Norges Røde Kors alle gode krefter til Norges største bloggaksjon – Blogg for livet! Målet vårt: Å rekruttere flest mulig nye blodgivere i løpet av ett døgn.
Registrer deg som blodgiver ved å trykke under.

Bli blodgiver Mer informasjon

fredag 10. juni 2011

God langhelg i regnværet!

Da var det langhelg (igjen)! Vi skal kose oss, og jeg håper å få noen timer med symaskinen. Har så mange prosjekter i hodet som vil ut. Ha en strålende helg så lenge!


Noen har spist litt på blomstene vi plukket i veikanten på vei hjem fra dagmamman, men vi syns de er fine uansett vi, poden og jeg.

torsdag 9. juni 2011

Diplomen i boks!

Arkitektdiplomer (masteroppgaver) er ikke til å spøke med. De lurer som et spøkelse gjennom hele studiet og sprer frykt og ubehag. Jo nærmere det kommer, jo mer syka ut blir man. SÅ, hva gjør man da? Jo, man får barn semesteret før. Sånn for å være helt sikker på å miste fokus fullstendig. Men jammen var jeg glad vi bestemte oss for at det var en god ide, for bedre unnskyldning til å ikke jobbe seg helt i hjel skal du lete lenge etter. Og hyggeligere adspredelse finner ihvertfall ikke jeg.

Likefullt klarte jeg å jobbe over 50timer i uka i snitt, jeg tør ikke engang å tenke på timeregnskapet til de andre. Men jeg stod jeg også! Og for et år siden kunne jeg altså kalle meg arkitekt. Med det hele litt på avstand (bokstavelig talt for delene av prosjektet som ikke ble kastet har ligget i kjelleren) gjorde jeg endelig det jeg lenge hadde tenkt på. Komprimerte det hele til en liten boks! Jeg har ikke kastet skissebøker og prosjektmapper, men dette er det eneste som overlever av modeller.

Kanskje ikke så vakkert, men det var dette med affeksjonsverdi, eller noe sånt. Komprimert ned fra dette...





Og for de spesielt interesserte, dette handlet oppgaven om; 

Problemstilling

I Norge snakker man ofte om at de frivillige organisasjonene er “en skole i demokrati”, men det er kun de som er aktive i en organisasjon som får gå på denne ”skolen”. Når det er slik mister mange unge sjansen til å tilegne seg erfaring og kunnskap. Et bygg som bryter ned barrierene mellom de organiserte og de uorganiserte vil tilføre samfunnsdebatten et nytt element, og legge til rette for økt deltakelse.

Program

Større bygg sentralt i Oslo; 3-delt program.
lukket: fasiliteter for samarbeid mellom organisasjoner
invitert: møtepunkter mellom organisasjoner, internt i organisasjoner og med uorganiserte
åpent: ansikt utad, kontaktflate organisasjoner/uorganiserte

Jeg utforsker hva bygget “tåler” og er egnet for. Samt hvilke aktiviteter som kan sees i sammenheng og vil gi hverandre noe mer. Det blir viktig for oppgaven å ta stilling til hva slags tilbud jeg ønsker at de unge i byen skal få, og hvilke typer program som vil være viktige for organisasjonene. Balansegangen mellom organisasjoner og tilbudet til de uorganiserte står sentralt.

Beskrivelse av prosjekt

Byggets arkitektur, både i rom og materielle kvaliteter, understreker byggets rolle som “lillebror” i området. Bygningsmassen klamrer seg til sin nabo og er både mindre i størrelse og mindre utsmykket enn sine naboer. Bygningen er heller ikke godt vedlikeholdt. Den gjør som sine storebrødre og vender parken ryggen. Med det nye grepet skal bygget bli selvstendig og tilby omgivelsene noe eget. Bygget tar på seg rollen som parkens samarbeidspartner og sammen skal de kunne aktivisere området på en ny måte. Publikum skal kunne vandre i parken og gjennom bygget og få en opplevelse. Rampelandskapet som beveger seg gjennom bygget fungere som en “rød løper” for de besøkende og leder dem inn til hjertet av bygget.

Den “nye” parken og bygningen kan brukes til ulike kulturtiltak, sport og rekreasjon. Fra man entrer parken og til man når hjertet av bygget skal man få smakebiter på hva som foregår i den nå så selvstendige og fremtredende bygningen. 

Bygget skal bli et sted det er naturlig for barn og unge i området å oppholde seg, og samtidig en arbeidsplass for mange mennesker. I dette ligger utfordringen å skape et fullt ut funksjonellt bygg for de arbeidende, og samtidig et bygg som byr på opplevelser og fasinasjon hos de tilfeldig forbipasserende eller faste gjestene.

Det som før var eneste inngang til bygget blir nå en likeverdig inngang med den fra parken. Denne vil by på helt andre ting enn inngangen fra parken, men det er likevel viktig at noen sentrale elementer er tilstede her også og skaper en sammenheng. Gjennom denne inngangen vil også vareleveringen foregå.

Gjennom de to inngangene når man hjertet av bygget som befinner seg på plan1. Her møter man resepsjon med tilhørende organisasjonsbibliotek, cafe og generelle oppholdsarealer.  Planet skal gi smakebiter på det som befinner seg i resten av bygget.

På Plan-1 finner man rom for filmvisning og fotostudio. På plan -2 ligger plenumsalen med kapasitet på ca 150 personer, med adkomst fra parken og egen adkomst fra bakgården i tillegg til adkomst fra resepsjonen.

På planene 2 og 3 finner vi kontorer, møterom, datarom, stillesoner, generelle oppholdsrom og andre fasiliteter som orgniasjonsmenneskene har behov for.

På plan 4 finner vi rom med muligheter for overnatting for besøkende til organisasjonene. Her finner vi også takterrasser.

onsdag 8. juni 2011

Rulleullgenser

En sommerullgenser må til. Det ble rullegenser fra boka Strikk til nøstebarn. Det skulle være en genser av restegarn, men som vanlig behøvde jeg mer garn en det som var antydet i oppskriften. Jeg lurer på om det er noe med meg?! Uansett, mørke striper av alpakka garn fra du store alpakka, lyse striper i Sisu fra Sandnes garn. To veldig forskjellige garntyper, men som tilsynelatende fungerer helt utmerket sammen.


"Fin" som han har skjønt at man skal si når noen har på seg noe pent. Morsomme knapper for å gi litt liv.  Jeg forlenget ermene med tre striper ~15 omganger. Dette måtte jeg gjøre etter at resten var ferdig, fordi jeg så ikke før da at de var litt korte. Det gikk helt strålende, og var ikke vanskelig i det hele tatt. Jeg tok opp oppleggskanten, tredde maskene på strømpepinner og strikket i vei. Dette er i tillegg mitt første raglanfellingsprosjekt. Liker egentlig raglanermer veldig godt. Syns ofte den sitter penere, og på barn gjør det den lettere å ta av og på.

tirsdag 7. juni 2011

Mønstertips

Har du et mønster du bruker ofte? Tegn det på plast! Her vist på en del av en kjemperull med dampsperre - som vi ikke har noen umiddelbar bruk for.


Ha en fortsatt god kveld hvis du er av den sorten. Dagen er over her i heimen, på tide å hoppe i loppekassa. God natt!

mandag 6. juni 2011

Jordbær i ny drakt

En jordbærelskende venninne var på besøk og introduserte meg for en ny variant.


 Pisket vaniljekesam, brunt sukker og mynteblader.

søndag 5. juni 2011

Tre på tur med telt!


Vi har gjennom de siste årene opparbeidet oss rikelig med turutstyr, og det har stort sett samlet støv. Så nå var det endelig duket for testing av nytt telt, primus, podens barnesovepose (han kan riktignok bli nesten dobbelt så lang og fortsatt få plass), nye liggeunderlag osv.

Vi pakket alt vi trengte. Rart hvor mye man trenger for en natt. Det er jo så mye som må med uansett hvor lenge man skal være borte, så egentlig burde man være mer enn en natt for å få igjen for bæringa. Men, det fikk holde med en natt i denne omgang.

Jeg, med poden i meis, og liggeunderlag og en sovepose på ryggen, mannen med resten. Tilsammen omtrent 50kg på ryggen. I overkant av 200 høydemeter på 2,5km. Tungt.











Definitivt verdt det. Badevann, eller vassevann er riktigere denne gangen. Pølser på primus, kokekaffe, masse maur, fuglesang, lek med vann, strikketøy i solnedgang, ender, vannliljer, konglekasting, små hender som tviholder på grus, konglesauer med amputerte ben, korte barneben som løper så fort de kan, sol, sol og atter sol. Perfekt.