tirsdag 29. november 2011

En sniktitt på den "nye" hytta


Her skal vi tilbringe mange glade dager fremover. Litt friskere farger og mye mer lys. Sånn så det ut før. Vinduene til venstre er egentlig mye lavere enn det til høyre, men jeg har jukset og hengt gardinene like høyt. Det gjorde virkelig en stor forskjell. Nå trenger vi et skap eller lignende å ha det det lille skapet og bordet står, til å ha batteriet og kontrollpanelet til solcellene inni.

(Ikke så veldig glad i det blanke taket, så det blir nok malt til våren)

Vi jobber oss gradvis gjennom hytta rom for rom, kjøkkenet er snart ferdig også. Stay tuned for pictures.

tirsdag 22. november 2011

Høstsyssel og hyttetur


Det begynner å bli kaldt ute og det eneste jeg egentlig har lyst til er å krype opp i sofaen med strikketøy og en deilig kopp kakao med is.

De begynner å bli julegavesesong, og dermed færre bloggbare produkter. Men, hvem kan vel motstå en to-åring (som er i sin beste trassalder) når han spør om jeg kan strikke "dule vottej" til ham. Klart han får det da.
Garn: pickles soft superwash. Mønster: rillestrikkede votter fra Nøstebarn

En dag jeg sydde gardiner til hytta utspant følgende samtale seg:
E: "mamma, a syj du?" (mamma, hva syr du?)
E: "butse? Til E?"
jeg: "nei, det er gardiner til hytta. vil du at jeg skal sy bukser til deg?"
E: "ja"
jeg: "hvilken farge da?"
E: "dul"


Det er tydeligvis gult som gjelder om dagen. Så når jeg er ovenpå med julegaver og strikkemappesalg, blir der "dul butse" på lille E.


Den siste uken har det sett sånn ut i stua. Jeg produserer til hytta i stort monn. I helgen overnattet vi for første gang. Stor stas for liten og stor. Vi fikk god varme i hytta, leste øker i lyset fra parafinlampene, gikk på utedo med lommelykt, ryddet og ommøblerte. Og selvom jeg hadde glemt minnekortet til kameraet (og ble så irritert at jeg ikke gadd å ta bilder med mobilen på trass) og at drillen tok kvelden så de stress-sydde liftgardinene ikke fikk komme opp, så begynner det å ta form med nye trekk og puter. Til helgen blir det nye runde. Med drill, kamera med minnebrikke og de resterende gardinene og putene. Jeg kommer tilbake med



mandag 14. november 2011

Putekrig!

Etter en produktiv helg er nesten alle putene til hytta trukket om, og nye trekk til daybed og slagbenk henger på stativet. Fordi det er en helårshytte i skogen var vi litt i tvil om fargene, men endte til slutt på brun, grønn og lilla i stua. Passer både til lyse og mørke dager håper vi.





 Mitt første møte med bisebånd...litt knot, men det gikk til slutt. Har du noen gode tips?




Foreløpig syns jeg det ser lovende ut, og det blir spennende å ta det med seg oppover til helgen. Jeg har gått for en saling blanding av mønster, farger og utførelser. Får håpe uken gir tid til å produsere liftgardiner også.

tirsdag 1. november 2011

Vårt nye fristed

Det skjer mye i heimen om dagen. Det er vel gjerne sånn om høsten. Heldigvis får jeg strikket og sydd litt innimellom. En strikkemappe gikk for kort tid siden i posten, og havner under juletreet til en heldig mamma.

En annen ting som har opptatt oss i det siste er vårt nye fristed i skogen. Det er fint å bo i byen, men innimellom savner både foreldre og barn litt boltreplass og luft. Lykke en derfor stor over å ha leid denne perlen av ei hytte under en time hjemmefra.

Solhaug. Anno 1937. Utedo, brønnvann og stearinlys.
Veranda med god plass for utekjøkken

 Deilig daybed, med omtrekking i vente.

 Barnerom med køyesenger og kjøkken

Foreldrerom, sengen er godkjent av poden..

Spiseplass

 Litt oppstartsproblemer med parafinbrenneren, men vi skal nok få varme i hus etterhvert.

Vi gleder oss til å ta hytta i bruk, og til å bo oss skikkelig inn. Det blir nok noen strøk maling her og der, noen nye gardiner og andre små grep som gjør det til vårt fristed.