mandag 26. mars 2012

En god gjerning

Da jeg var innom strikkebutikken "min" her en dag lå det et hefte på disken med oppfordring til å strikke til prematuravdelingen på sykehuset, samt oppskrifter. Jeg tenkte at så mye tid jeg bruker i sofaen nå i ventetiden må jeg jo ha noen timer til overs til dette! Dessuten er teppe i rillestrikk perfekt sammen med tv-titting (hvor jeg sliter litt med å mønster eller strukturstrikk hvis jeg skal få med meg handlingen).


Hvis du har litt strikketid til overs (eller har lyst til å gjøre en god gjerning) kan jeg anbefale dette. Jeg leverte bare teppet på barnesenteret på Ullevål, men det finnes også en organisasjon som administrerer dette. Se: http://www.amandaprosjektet.org/

torsdag 22. mars 2012

(f)ugledress


Vårbarn trenger kanskje ikke tjukk ulldress, men det kan være greit med en hel dress. Spesielt til bærebruk. Så  tenkt, så gjort. Var litt i tvil om stoffet, men fant ut at lag på lag alltid har vært en slager, så dressen ble i babycord med jerseyfor. Så får vi heller fylle på med ull under i starten. Sånn varer den lengre også.
Dressen skulle være i størrelse 56, men jeg er notorisk ubrukelig på å få plaggene i den størrelsen de er ment å være. De blir alltid for store. Jeg tror det må ha noe med sømmonn og overlock å gjøre. Og, suprise, jeg klarte jo ikke å følge oppskriften helt her heller. Jeg la til ribb nederst på ermer og ben. Derfor ble den nok enda større. 


Hele dressen er vrangsydd, også ribben på ermer og ben, så da får man nødvendigvis et sted man må "tette hullet". Her er det i nakken, og jeg dekket det med et bånd. Noe som var veldig fint, for da jeg var helt ferdig fant jeg ut at jeg hadde klart å vri foret i det ene ermet da jeg sydde på ribben. Så da måtte jeg ta opp igjen og fikse. Og det var lett å sprette opp båndet og få tilgang til feilen.

 I hetta er det en liten strikkbit langs kanten på ca halve lengden for å få den litt strammere rundt hodet.

Jeg har hele tiden tenkt at det er ugler på jerseystoffet, men når jeg ser nøyere etter er det jo fugler...derav overskriften.

Stoff: klar lilla babycord og fuglejersey fra Stoff og stil


tirsdag 20. mars 2012

Strikkejakke


Jeg følger opp med flere strikkeplagg til lillejenta (som er rett rundt hjørnet). Jeg syns den grønne fargen går så godt sammen med den rosa jeg strikket snuppekjolen i. Derfor også samme størrelse, omtrent 6/9mnd og passe til høsten.




Jeg kan jo aldri følge oppskriften til punkt og prikke. Denne oppskriften beskriver at alle stykkene skal strikkes hver for seg. Jeg er ikke så god på montering, så jeg strikket bolen i ett stykke. Også hadde jeg tenkt å strikke ermene på strømpepinner, men det ble ikke pent, så der måtte jeg krype til korset og følge oppskriften. Men å strikke bolen i ett stykke fungerte utmerket. Da slapp jeg sømmen langs siden.

Garn: Drops alpaca, farge 2916 mørk lime
Mønster: Jakke med hette
Garnforbruk: ca 150g
Størrelse 6/9 mnd

søndag 18. mars 2012

Karneval...på etterskudd

Som den håndarbeidsglade mor jeg er så måtte jo selvfølgelig karnevalkostymet lages. Det går kun i brannmann her hjemme, og det er selvfølgelig Sam som er helten. Mor studerer coveret på DVD'en og E påpeker at Sam har sånn [jakke] med gule knapper, også har han gul bukse. Og belte.
Mor finner frem en blåsvart arvet høyhalser og leter febrilsk etter passende knapper i knappeesken. Det hele forgår jo selvfølgelig kvelden før, så å kjøpe noe er for sent. Knappeesken inneholder ikke 8 like eksemplarer av noe som kunne passe, så da må hjernen vris.
Jeg finner frem gult bomullsstoff fra IKEA og litt applikasjonsvlieselin. Klipper ut 8 "knapper" og stryker på. Perfekt! Men E vil selvfølgelig ikke prøve den på. Ei heller beltet mitt (som jeg ikke lengre bruker) som nå har blitt vesentlig kortere og fått nytt hull. Mor legger "gule bukser" planene på hylla. Hvis det er sånn det skal være. Han vil heller ikke prøve brannmannkostymet som mormor har kjøpt til ham i butikken. Men hjelmen, det er greit. Så også morgenen etter. Kostyme er helt uaktuelt. Selv når vi kommer i barnehagen og han ser at alle andre har. Jeg lar begge kostymene ligge i sekken for sikkerhets skyld....og trenger vel ikke å si at det var noe vits.

Så, plutselig, en mnd senere kommer han på at han har både ett og to kostymer, og belte og det hele. Dette skal han ha på seg!

Så her er altså brannmann Sam, på hjemmekarneval, en måned etter resten av barnehagen.


torsdag 15. mars 2012

Furu makeover

Vi har et Krognes bord som har fulgt med meg hele oppveksten. Det er et solid møbel, men det blir litt "mye" i en liten leilighet. I tillegg ble bordplata aldri helt seg selv igjen etter en stor rødvinsflekk og påfølgende hundre runder med grønnsåpe. Jeg har derfor alltid hatt duk på bordet og egentlig hatt mest lyst til å bytte det ut. Men det har klaffer, og strørrelsen er helt perfekt. Jeg har faktisk ingen "før" bilder av bordet, så ivrig var jeg etter å komme igang, men det så omtrent ut som dette:


Så, gleden var stor da jeg oppdaget disse bordbena fra HAY.
De havnet sporenstreks på ønskelisten til jul, og i helgen fikk vi dem endelig. Understellet ble omhyggelig demontert og havnet på loftet og bordplaten fikk seg et par tre runder med sliping og påfølgende strøk med oljevoks. Det er klart det er fint med ubehandlet, men med en toåring og pastasaus kan det fort bli til at vi må ha duk hele tiden igjen. Så da ble det behandling av bordplaten. Jeg var utrolig spent på hvordan fargen ville bli. Da vi hadde slipt det ned var det helt lyst og fint, og jeg lurte noen øyeblikk på om vi skulle gå for en olje med hvitpigment. Men nå hanvet jeg på en naturvariant til slutt. Bordet ble mer gyllent enn det var, men etter et par dager har fargen vokst på meg og jeg liker den godt. I tillegg passer den gyllene fargen godt sammen med de svarte bordbena og bøkegulvet vårt. Klaffene er finerte og har ikke samme hverken trestruktur eller farge som bordplaten, så de har fått seg to omganger med svart maling! Jeg syns resultatet ble utrolig bra! Bordet har jo vanligvis ikke klaffene i, men jeg måtte bare vise hvordan det ble.





Så nå starter jakten på nye stoler. Plutselig passet ikke de gamle så godt lengre....sånn er det med oppussing, det ene tar det andre.

tirsdag 13. mars 2012

Mei tai til ei lita odelsjente

Et vennepar fikk ei lite jenta før jul, og far var rask med å fortelle at han har en venn som jakter med poden i meitai. Jeg oppfattet dette umiddelbart som et gaveønske, og har etter litt tid endelig fått den ferdig.
Jeg syns det er få som har god utvalg i mellomstripet cord, men denne gangen fant jeg akkurat fargen jeg ville ha. Olivengrønn. Jeg var litt i tvil om jeg skulle ta et "barnestoff" inni, som jeg har sydd på et par andre, men så fant jeg et stoff som jeg syns passet så godt sammen med det grønne, så da fikk det heller bli med barnligheten. Et lite rådyr fikk pryde fronten, og mor melder tilbake om at denne passer både på jakt og i byen.



tirsdag 6. mars 2012

Det var en gang...

som vi hadde blitt litt lei av. Så da vi fikk knaggene "the dots" til jul ble det en mulighet til å gjøre en liten makeover i gangen. En boks tavlemaling fra granit, noen ekstra knagger i proselen fra Illums, et par timer og vips - ny gang!