onsdag 26. september 2012

Ull i hodet

Bolla sover. Stakkars lille kroppen er syk. Jeg strikker for å slappe av litt før det er sengetid. Det blir lite søvn med sykt barn. Strikking er fint når hodet er litt ullent. Jeg har lært en ny strikketeknikk, i-cord. Fin måte å legge opp på.


Stua er forvandlet til en systue, for egentlig skulle jeg igang med å sy vognpose til Bolla. Men det går ikke med ull i hodet. Så det får vente.

God natt til deg!

fredag 21. september 2012

Loppefunn og etterlysning!

Sommeren har bragt med seg ulike markeder og bruktbutikker. Jeg har bragt med meg "nye" ting hjem.


Først ut var denne supersøte biekjolen. Det er lenge til Bolla kan bruke den, men jeg klarte ikke å la være. Jeg gikk faktisk tilbake til markedet fordi den hadde "stukket meg".




Så fant jeg to fine stoler og stresskoffert i tre på et låvemarket. Stolene har nå blitt turkise og blitt til ekstrastoler/nattbord. Over er også øvelsen "hvor mange nymalte stoler får du plass til i boden?" De sorte stolene kjøpte vi på finn for en stund tilbake, og de han nå endelig blitt helt svarte. Kommer tilbake med mer om det.


Denne fant vi i en container før sommeren, og den skal bli rød...det tar bare litt tid å gå fra mørkebrun til rød. Her ser den mest oransje ut. Den skal bo på barnerommet, og er forhåpentligvis bedre å sitte på for den som skal lese en trappekrakken fra IKEA.


Så fant jeg dette superkule bordet i en bruktbutikk, det gikk ikke an å redde lakken, så nå har det blitt matt svart og fått ny lampeskjerm. Har også skiftet ledningen og sokkelen til lyspæra, så den burde ikke være brannfarlig heller...



Til slutt en liten etterlysning. Vi leide en hytte i sommer jeg jeg falt helt for denne vasen. Det står ikke hvor den er fra, men kanskje noen kunne hjelpe meg?

onsdag 19. september 2012

Tut-tut, her kommer Osloanorakken!

Strikkeprosjekt nr to denne sommeren var denne Osloanorakken, også denne fra Pickles. Jeg hadde valgt fargene, en turkis og en brannbilrød variant av superwash garnet til Pickles (utgått). Jeg liker dette mønsteret godt fordi det er litt lengre bak, har raglanfelling (som gjør den lettere å ta på) og fordi den har så fin lukking i halsen. Jeg er ikke så glad i plagg med hetter for den er bare i veien, men det gikk fint å bare unnlate å strikke den. På denne genseren valgte jeg heller å strikke en litt høyre hals med en liten rullekant øverst.



I utgangspunktet hadde jeg tenkt å strikke striper eller bare mønster i en eller annen sort, men så fant jeg ut at det kanskje ville være lettere å få E til å ha på seg ullgenser hvis han fikk bestemme hva som var på. Han valgte tog. Så da var det bare å finne frem ruteark og strikke noen prøvelapper. Denne sommeren har jeg faktisk tatt meg til til å strikke prøvelapper, og det har vært lurt for jeg får ikke samme strikkefasthet som i oppskriften når jeg strikker med valgt garn og pinnetykkelse!

Først tegnet et tog av den gode gamle sorten med pipe foran, men E påpekte raskt at tog ikke ser sånn ut. Så da var det bare å lage en moderne variant.


Han ble svært fornøyd med resultatet, og ekstra stolt av at det står navnet hans på genseren.


Jeg syns kanskje fargene ble litt i overkant voldsomme, spesielt til et slikt mønster, men hey det er jo til et barn. Og de er jo litt voldsomme, spesielt når de akkurat har fylt tre år!

Knapper i matchende rød-oransje, og en rask prøving av genseren før mor fester de siste trådene.


Til slutt en lue til. "Den var veldig fin mamma" tror jeg aldri jeg har hørt fra gutten etter å på eget initiativ ha prøvd den.


Nå kan høsten komme! Eller det har jeg jo igrunn allerede gjort....

søndag 16. september 2012

Opp fra dvalen, på med snorkedress...

Sommeren har vært lang og god. Vi har kost oss masse alle fire. Nå er hverdagen godt igang igjen og det er på tide å ta frem bloggen igjen.

Jeg har ikke ligget på latsida i sommer, så det er nok av ting å ta frem. Men det får bli en av gangen. Først ut er snorkedressen fra Pickles. Jeg likte så godt beskrivelsen av plagget "...Dessuten har vi satt på store glatte knapper, så de skal kunne åpnes så ustrabasiøst som mulig dersom man går inn, så mor kan slappe av bittelitt før nurket våkner" Perfekt for oss med barn som våkner av ikkeno...


Dressen er prøvesovet en gang og det fungerte utmerket.

 Rundfelling. Ved å skifte farge på vranga oppnår du denne effekten. Det lyse garnet er pickles superwash (som de solgte ut resten av i fjor) og fargene er Sandnes kashmir alpaca. Et skikkelig luksusgarn.

 Mansjetter på ermene og bena kan brettes over til votter/sokker og gjør at dressen varer lengre.


Et bilde av Bolla i dressen. Hun sover godt i vogna med denne på. ZZZ