lørdag 27. oktober 2012

Prikkeputer


Vi har kjøpt ny sofa. En skikkelig krypeoppi-sofa. Det krever puter. Ihvertfall hvis man skal kunne sitte i den uten å ha beina oppi. Jeg har vært igjennom noen runder med størrelser og stoffer på puter. Store puter ble for voldsomt  og hele vitsen med at sofaen skulle være stor og romslig forsvant. Små puter funker ikke fordi du må ha så mange. Men disse ble bra. Et fargerikt stoff som tok igjen blåfargen passer perfekt. Stoffet er fra "lageret" og kjøpt på Åhlens for mange år siden.

Hylla har vi bygget selv av hvitmalte MDF plater.

mandag 22. oktober 2012

Saccotransformasjon



En gammel blå Saccosekk har vandret litt rundt i leiligheten. God å sitte i, men ofte i veien. Og ikke pen uansett. Så, tiden var inne for å gjøre noe. Fordi den er så stor i den lille leiligheten var det ikke så aktuelt å bare sy et nytt trekk. Derfor ble det to små sekker. Hvis du ikke har en gammel sekk, eller vil ofre den får man kjøpt kuler blant annet på stoff og stil.


Som alltid blir jeg så ivrig at jeg glemmer å ta nok bilder underveis, men jeg har laget en liten tegning av hvordan stoffet er sydd sammen.


Et stoffstykke som er dobbelt så langt som det er bredt. Mitt stykke var 70*140cm. Jeg ville ikke tatt noe mindre enn dette. Tror kanskje 90*180 hadde vært bedre. Brettet på midten og sydd langs A og B. Så legges "A-sømmen" midt på C. La det være en liten åpning igjen i den ene enden for å kunne vrenge og fylle.


Jeg brukte en avklippet halvannenliterflaske som trakt. Fordi jeg ikke hadde noe annet. En trakt med et større hull hadde nok gjort at det tok litt kortere tid å fylle sekken. Pass på å ikke fylle sekken for mye. DEt gjorde jeg og da blir den umulig å sitte "i". Da må man sitte "på" den. 


Ferdig fylt sekk. Klar for å sys igjen. Jeg syns det var greit å ha en innersekk og et eget trekk utenpå som kan sprettes av og vaskes for lørdagsgodt og andre griserier. Begge stoffene er fra Stoff og stil.


To gode venner prøver ut sekkene. Den store lærer den lille at det er "brannmann Sam" som gjelder. Sekkene ble godkjent.

fredag 19. oktober 2012

Favoritttunika



Jeg gikk på en aldri så liten garnsmell (igjen!) før sommeren. Skulle bare kjøpe et mønster fra Pickles. De blir jo billigere om man kjøper garn, men jeg vet hvem som "vant" på det. Uansett masse deilig merino i friske farger ble det på meg. Og da blir det barneklær. Først ut en Favorit-tunika til Bøllefrøet. Jeg strikka den litt lengre enn i oppskriften, så dekker den tøybleiestumpen skikkelig. Jeg liker mønstre med valgmuligheter, jeg valgte i-cord oppleggs - og avfellingskanter og puffermer. Og èn oransje lomme. Litt morsomt må man jo ha det. 



Bølla utbrøt sporenstreks da han så den at sånn ville han også ha! Vi får se, enn så lenge strikker jeg til ham i garn han selv valgte ut i butikken for leenge siden.

Rosa og oransje garn fra Pickles. Finner ikke igjen fargene i nettbutikken, så de har sikkert gått ut.
Lilla garn: Merino Extra fine fra Drops. Farge 21.

torsdag 18. oktober 2012

Strikkejakkeforminsking

Da jeg endelig hadde strikka noe større til meg selv, ble den jo altfor stor! Bare se her.
Nå nærmer det seg strikkejakkesesong og det var på tide å hoppe i det. Det var ikke noe alternativ å rekke den opp, og da er det jo like greit å ta sjansen, som å bare la den ligge i skuffen.


Etter å ha forhørt meg litt her og der, brukte jeg samme metode som hvis du skal strikke en jakke og strikker rundt, syr (med maskin - det er kanskje juks, men jeg stoler mest på det) og klipper opp. Jeg sydde to sikk-sakk sømmer ganske tett inntil hverandre, og klippet utenfor. 


Det ble litt frynsete i kanten, så jeg prøvde å sikk-sakke over den, men da bølget ermet seg noe voldsomt, så det utgikk. Jeg får heller bare være veldig forsiktig når jeg vasker den.



Som alltid like morsomt å ta bilder av seg selv med selvutløser. Et forsøk på å se nøytral ut ble heller litt alvorlig og sur. Men jeg er ikke det altså, jeg er strålende fornøyd med å nå ha en strikkejakke jeg kan bruke!


Ermene ble bra og den sitter mye bedre i raglanfellingen. Hurra! 

Men, neste gang satser jeg på å treffe bedre på størrelse og strikkefasthet!

onsdag 17. oktober 2012

Votter og garntips


Nye votter til storebror. Barnehagehøsten og vinteren krever mange votter. Spesielt når poden ikke er så begeistret for de vanntette variantene...

Rillestrikka votter fra "strikk til nøstebarn". Strikket med en tråd 2-tråds garn fra nøstebarn og en tråd Lanett (eller tilsvarende). Jeg strikka et par votter i den samme kombinasjonen i fjor og de er like fine idag (bare litt små, men det er jo ikke garnet sin feil).

tirsdag 16. oktober 2012

Osloanorakk #2


Minstejenta måtte også få Osloanorakk, denne gangen strikket uten mønster, men med multifarget garn.
Denne har heller ikke hette. Jeg bare felte av der oppskriften begynner på hetta.


Anorakken er strikket av Drops extra fine merino i lilla og Pickles abuelita multifarget. Jeg fikk ikke strikkefastheten i møsnteret til å stemme, da måtte jeg gått opp i så tykke pinner at det hadde blitt altfor løst. Så jeg valgte å strikke maskeantallet til størrelsen over og på målene til den "riktige" størrelsen. Det fungerte utmerket.

tirsdag 9. oktober 2012

Ert, ert!

Det er hyggelig å gi noe tilbake til barnehagen. De tar jo vare på det kjæreste vi har!


Denne gangen ble det erteposer. I restematerialer fra vognkalesjen, og dermed vanntette. Kan være greit å kunne vaske av dem tenker jeg. En til hver av barna, en til hver voksen og en ekstra - 22 i alt!