tirsdag 22. november 2011

Høstsyssel og hyttetur


Det begynner å bli kaldt ute og det eneste jeg egentlig har lyst til er å krype opp i sofaen med strikketøy og en deilig kopp kakao med is.

De begynner å bli julegavesesong, og dermed færre bloggbare produkter. Men, hvem kan vel motstå en to-åring (som er i sin beste trassalder) når han spør om jeg kan strikke "dule vottej" til ham. Klart han får det da.
Garn: pickles soft superwash. Mønster: rillestrikkede votter fra Nøstebarn

En dag jeg sydde gardiner til hytta utspant følgende samtale seg:
E: "mamma, a syj du?" (mamma, hva syr du?)
E: "butse? Til E?"
jeg: "nei, det er gardiner til hytta. vil du at jeg skal sy bukser til deg?"
E: "ja"
jeg: "hvilken farge da?"
E: "dul"


Det er tydeligvis gult som gjelder om dagen. Så når jeg er ovenpå med julegaver og strikkemappesalg, blir der "dul butse" på lille E.


Den siste uken har det sett sånn ut i stua. Jeg produserer til hytta i stort monn. I helgen overnattet vi for første gang. Stor stas for liten og stor. Vi fikk god varme i hytta, leste øker i lyset fra parafinlampene, gikk på utedo med lommelykt, ryddet og ommøblerte. Og selvom jeg hadde glemt minnekortet til kameraet (og ble så irritert at jeg ikke gadd å ta bilder med mobilen på trass) og at drillen tok kvelden så de stress-sydde liftgardinene ikke fikk komme opp, så begynner det å ta form med nye trekk og puter. Til helgen blir det nye runde. Med drill, kamera med minnebrikke og de resterende gardinene og putene. Jeg kommer tilbake med1 kommentar:

  1. Å, herlig, klart han må få både gule votter og gul bukse da ja! treåringen min sa her om dagen at han ville at neste pysjen skulle være oransj. Det spørs om han fortsatt mener det innen jeg har strikket den ferdig?
    Blir spennende å se over jul hva du lager nå!

    SvarSlett

Jeg blir kjempeglad hvis du vil legge igjen et lite fotspor, så kan jeg finne veien til deg også!